Skip to content
Home » Blog » Bioenergetik

Bioenergetik

Bioenergetik ali Bioterapevt

Bioenergetik Bioterapevt
Rok Mitić-Bioenergeti ali Bioterapevt?

Kdo je bioenergetik? Kaj je Bioenergetik? Ali ima Bioenergetik res posebno energijo, posebno moč? Ali bioenergetik vidi in čuti vse kar se dogaja v vsaki osebi? Lahko Bioenergetik napoveduje prihodnost in vidi preteklost?

V družbi se pogosto uporablja ime Bioenergetik za kogar se smatra, da je oseba s posebno energijo, katero poseduje v tako veliki količini, da jo mora prenašati na druge osebe. Pogosto se smatra tudi, da je ta energija rezervirana za izbrane posameznike in da je običajni ljudje nimajo oziroma jo imajo tako malo da je ne morejo prenašati na druge osebe. Pa je res tako? 

Da bi vedeli kdo je bioenergetik, moramo najprej vedeti kaj je to Bioenergija.

KAJ JE BIOENERGIJA?

Bioenergija je sestavljena iz besed »Bios« in »energija«, kar bi lahko pomenilo življenjska energija. Bioenergija oživlja bitje in ga dela živega. Posedujejo jo vsa živa bitja, saj jim omogoča življenje in delovanje.  Kot Bioenergetika bi lahko potemtakem imenovali vsako živo bitje. Naj si bo človek, rastlina ali žival, vsako bitje poseduje in za življenje uporablja življenjsko osnovo. Vsako živo bitje se stalno oskrbuje z življenjsko osnovo, jo prejema in oddaja v vsakem trenutku svojega delovanja. Vsako živo bitje je v stalni energetski interakciji z izvorom bioenergije, kakor tudi z ostalimi bitji. Energijo z drugimi bitji sprejemamo in jo tudi dajemo v vsakem trenutku našega življenja, če se tega zavedamo ali ne.

Bioenergija Bioterapija skulpture uma
Bioenergija v sebi nosi informacijo o življenju !

KAKO SE ŽIVO BITJE POLNI Z BIOENERGIJO?

Energijsko polnjenje bioenergije telesa poteka avtomatsko. Naše celotno telo se neprestano oskrbuje in hrani z življenjsko energijo.  Ko stojimo, naš pokončni položaj omogoča dinamičen pretok s frekvenco 8Hz, kar predstavlja resonančno frekvenco našega planeta. Zaradi tega delovanje vseh naših organov postaja aktivno. Energijsko polnjenje telesa se dogaja z Zemlje in iz Vesolja. Sila, ki se iz vesoljskega prostora spušča v magnetno jedro Zemlje, omogoča Kozmični energiji, da prodira v človeško telo na vrhu glave. Druga sila, ustvarjena z rotacijo Zemlje, se vzpenja navzgor, kar omogoča Zemeljski energiji, da vstopa skozi hrbtenično bazo. Ker se naš planet nenehno obrača, energija iz vesolja in energija iz Zemlje ne vstopata v telo naravnost, temveč po ukrivljeni črti, podobni spirali. Tako nastale črte so zelo podobne dvojni spirali DNA verige, z enim koncem, ki predstavlja kozmično in z drugim koncem, ki predstavlja Zemeljsko silo. Ko energiji potujeta skozi telo po hrbtenici se na določenih mestih stikata in prepletata. Stiki delujejo kot energijska središča, ki so jih na vzhodu poimenovali Čakre.

Bioenergija, Bioterapija, čakre
Polnenje telesa s Bioenergijo
Za človeka je pomembna količina energije, ki jo ima, ter frekvenca te energije. Frekvenca naj bi bila usklajena s frekvenco Zemlje.

Pogosto pa se dogaja, da ljudje predvsem zaradi nenaravnega načina življenja izgubimo osnovni stik z naravnim polnjenjem telesa in pričnemo energijo iskati drugje. Začnemo se nezavedno in »na silo« polniti na drugih bitjih, drugih ljudeh. Pogosto se uporablja izraz »ljudje z negativno energijo« ali »negativni ljudje«.  V bioterapiji pa ne ločimo med pozitivno in negativno energijo, saj življenjska energija kot taka, obstaja samo ena. Obstaja pa princip dajanja in odvzemanja energije in tako osebe ki nam dajejo oziroma osebe, ki nam jemljejo energijo.

NEGATIVNI LJUDJE

Ljudje pogosto zaradi kroničnega stresa in nenaravnega načina življenja pridemo do stanja energijskega manjka. Če ta manjko traja dalj časa in ga nismo v stanju nadoknaditi po naravni poti, telo in um pričneta z iskanjem bližnjic in tistega, kar je osebi »pri roki«. Pri osebi, ki je dalj časa energijsko oslabljena lahko govorimo o energijskem bankrotu. Energijsko bankrotirane osebe si pogosto najdejo drugo osebo za energijsko polnjenje in delujejo kot »energijski vampirji«, saj energijo druge osebe jemljejo »na silo«, vendar nezavedno.

Kronično bankrotirane osebe so izgubile osnovni stik z univerzalnim polnjenjem in so »podzavestno«  pričele se polniti na drugih ljudje. Pogosto ko te t.i. »energijski vampir« dobi v primež, te ne spusti zlahka.  Narobe je razumeti, da so energijski vampirji vnaprej slabe osebe. Pogosto se zgodi, da so osebe po duši dobre, le energijsko iztrošene in zato delujejo na določen način, ki jim omogoča preživetje.

Ob negativnih osebah se pogosto počutimo nelagodno, nervozno. Lahko čutimo različne senzacije v trebuhu, nogah, glavi, grlu, pljučih. Po bivanju ali pogovoru z njimi se počutimo izmozgano, kot bi nam nekdo popil vso energijo. Negativne osebe so pogosto negativno nastrojene, tema pogovora so običajno negativne informacije, po drugi strani pa je pogosto debata vezana na »JAZ, JAZ, JAZ«. Pogosto so to tudi ljudje, ki neumorno zastopajo neko stališče, čeprav nimajo prav. 

Energetsko bankrotirane osebe so pogosto blede, iztrošene, barva kože gre celo proti bledo sivi. Telo je redko zdravo, vitalno. Ob njih se počutimo nervozne in napete. Po pogovoru s takšno osebo se počutimo v stresu, izmozgane, izčrpane in potrebujemo počitek, rekreacijo ali kakšno alkoholno pijačo da se sprostimo.
Bioenergija, Bioenergetik, Aura
Različna stanja energijskega sistema

POZITIVNI LJUDJE:

Pozitivne osebe doživljamo tiste, ki nam dajejo energijo. Običajno jih doživljamo tudi kot tople, prijetne, mirne, vesele.  Ob njih se običajno dobro počutimo in njihove družbe nam pogosto nikoli ni dovolj. Barva obraza je zdrava, lahko tudi z rdečimi lički. To so običajno osebe, ki stvari vidijo pozitivno in ne potrebujejo govoriti le o sebi in tako nevedno vleči pozornost le nase. Po navadi so njihove zgodbe, ki jih pripovedujejo pozitivno osnovane, njihov pogled na stvari stvaren in optimističen.

KDO JE BIOTERAPEVT?

Bioterapevt je oseba, ki uporablja bioenergijo kot veščino v namene prenosa na drugo osebo in vzpostavljanja samo-ozdravitvenih procesov v osebi.

V osnovi je bioterapevt bioenergetik z urejenim biopoljem. Bioterapevt nima viška energije, niti je nima premalo. Njegovo energijsko polje mora biti v ravnovesju in njegova frekvenca mora biti v skladu z Naravo. Kot posledica zdravega telesa, uma in duha (biopolja) je v stanju pretočnosti, ki mu omogoča prenos bioenergije na drugo živo bitje. Predpogoj za dobrega bioterapevta je torej zdrav um v zdravem telesu. Posledično zdravo energijsko polje. 

Kot glavne odlike dobrega bioterapevta sta v prvih vrstah morala in etika. Biti dober človek po srcu, ki želi pomagati drugim.

Nadaljnje je Bioterapevt posameznik, ki uporablja bioterapijo kot profesijo in, ki ima znanje kako se koristiti z bioenergijo v namene zdravljenja. Dober učitelj, mentor, ki ti predstavi tehniko in specifiko profesije je nepogrešljiva potreba osebe, ki se želi aktivno ukvarjati z bioterapijo. Pomembno je kako ti je predstavljena profesija, ter katere tehnike koristi bioterapevt in kakšne pristope uporablja. 

Ljubezen do petja še ne pomeni, da bo posameznik profesionalni pevec. Vsakdo lahko poje, ali bo oseba profesionalni pevec pa je stvar talenta, odločitve in profesije.

Profesija Bioterapevta je bazirana na temu, da popravlja deficite v energijskem sistemu posameznika, ki se kažejo kot fizične težave ali bolezni. Bioterapevt zdravi telo, da bi se telo pozdravilo samo. Delo je osnovano na sodelovanju z uradno medicinko stroko in ne nadomešča dela uradne medicine. V splošnem se Bioterapevt ne ukvarja s diagnozo ali detekcijo problemov posameznika in to prepušča delu medicine. 

Ljudje smo živa bitja in tako senzitivni in lahko po naravi detektiramo-začutimo probleme posameznika, vendar resni bioterapevti že zaradi same narave dela tega ne počno. Prav tako obstajajo posamezniki, ki imajo naravne sposobnosti videnja energijske sfere našega bitja, tudi osebe, ki imajo preroške sposobnosti, vendar vse to nima direktne veze z Bioterapijo. Tako, kot imamo znotraj medicine različne specializiacije, tako imamo tudi znotraj energijske vede različne specializacije in profesije. Mešati različne pristope in znanja pa ni zaželjeno. 

Delo bioterapevta je osnovano na temu, da osebi  z zdravstvenim problemom, ki je diagnosticiran s strani medicinske stroke pomaga skozi energijsko polnenje ojačati telo. Telo pa ima lastne sposobnosti zdravljenja in regeneracije. Lahko ji pomaga tudi s splošno veljavnimi nasveti zdravega načina življenja, kaj storiti da lahko v vsakodnevnem življenju sebi omogoči spremembo, ki bo dolgoročno prinesla dobrobit v zdravstvenem stanju. Ni pa naloga bioterapevta diagnoza, detekcija, gledanje v preteklost in napovedovanje prihodnosti. To so specializacije drugih oseb.