Skip to content
Home » Blog » Glavobol in Bioterapija

Glavobol in Bioterapija

GLAVOBOL IN BIOTERAPIJA

Glavobol je najbolj pogosta zdravstvena težava oseb v Sloveniji, saj za njo trpi več kot 20% prebivalstva. Bioterapija se je pokazala za uspešna pomoč pri odpravljanju glavobola in kot terapija s katero lahko preprečimo ponovne epizode nastanka več oblik glavobola. 

Glavobol in bioterapija

NEKAJ OBLIK GLAVOBOLOV:

TENZIJSKI GLAVOBOL IN BIOTERAPIJA:

V vsakem trenutku za glavobolom tenzijskega tipa trpi več kot 40 % populacije v Sloveniji.(1.)  Tenzijski glavobol čutimo kot topo bolečino s stalnim pritiskom v določenem predelu glave. Bolečine so blage do zmerne in so lahko prisotne v predelu senc, čela, obraza ali vratu. Tenzijski glavobol je lahko posledica utrujenosti, dehidracije, lakote, pomanjkanja spanja, in tudi preobremenjenosti oči. Z vidika bioterapije v večini primerov opažamo pomanjkanje bioenergije v glavi in deficit prekrvavitve v glavo, ko se srečamo s problemom tenzijskega glavobola. Izkušnje kažejo, da med izvajanjem bioterapije osebam toplota rok bioterapevta paše in pogosto poročajo kot, da jim bolečino vlečemo iz glave. Pogosto ugotovimo, da simptomi bolečin že med izvajanjem bioterapije izginejo.

MIGRENA IN BIOTERAPIJA
"MI GRE NA" :

Razbijajoča, utripajoča bolečina v glavi, ki je lahko prisotna v določenem predelu glave ali razširjena čez celotno glavo. Pri migrenah so osebe pogosto občutljive na vsak fizični dražljaj- tako dišavo, zvok, svetlobo ali aktivnost, ki bolečino samo povečujejo in lahko povzročajo slabost in bruhanje. Vsi vzroki, ki se jih navajajo v literaturi kot potencialen vzrok za nastanek migrene, imajo skupni imenovalec. Energijska iztrošenost organizma in deficit v pretoku krvi v glavo ali iz glave. Po izkušnjah se simptomi migrene kot posledica dodajanja bioenergije glavi postopoma zmanjšujejo in izginejo po nekaj dneh terapij, pogosto tudi že po prvi terapiji. Dolgoročno, četudi se faze ponovijo, intenzivnost bolečine ni tako velika in se ob ponovnih terapijah zopet zmanjšuje.  

GLAVOBOL V SKUPKIH IN BIOTERAPIJA:

Glavoboli v skupkih so napadi neznosne bolečine na eni strani glave, ki jo običajno občutimo za očesom. (1.) Pojavijo se nepričakovano. So veliko bolj boleči od migren ali katerekoli druge vrste glavobola. Napadi glavobola v skupkih se običajno pojavijo od enkrat do trikrat na dan, vsak dan, v periodah, ki trajajo več tednov ali mesecev, preden se poležejo. Od tod izvira tudi njihovo ime. Sledi jim obdobje brez bolečine, ki včasih traja mesece ali leta, nato se glavoboli ponovijo.

Z bioenergijsko intervencijo se lahko bolečine hitro zmanjšajo in tudi izginejo. Z preventivnim delovanjem pa lahko celo preprečimo njihov nastanek.  

GLAVOBOL IN BIOTERAPIJA

KO LAHKO OD VIŠKA BOLI GLAVA

V splošnem v Bioterapiji ločimo dve vrsti glavobolov. Kar v osnovi ločimo je tiste glavobole, pri katerih je prekrvavitev v glavo slaba, in tiste, pri katerih obstaja vnetje, oziroma višek potenciala v glavi. Z Bioterapijo pomagamo pri vseh vrstah glavobolov.  

V splošnem kot vzrok za večino glavobolov v bioterapiji opažamo napetost in slabo prekrvavitev v vratu, kot posledica slabe drže, stresa, deformacije vratnih vretenc. Drugi vzroki so telo v stresu, dehidracija, konzumiranje prevelikih količin soli, utrujenost oči in telesa nasplošno kot posledica nenaravnega načina življenja, menstrualni ciklus. Z bioterapijo v splošnem uspešno pomagamo pri zmanjševanju intenzivnosti glavobolov in njihovem nadaljnjem pojavljanju. Seveda, pa je to odvisno od tega, koliko smo odpravili vzrok težav. Namen delovanja bioterapije je ojačati imunski sistem, urediti prekrvavitev telesa in posebno prekrvavitev v vratu, ter omogočiti boljšo prekrvavljenost glave, da bi tudi v trenutkih stresa ne prišlo do disfunkcije delovanja in bolečin.  Pogosto, ko ocenimo, da je vzrok v slabi prekrvavitvi vratu in vidimo, da obstaja deformacija vretenc svetujemo tudi obisk osteopata, ki dodatno osvobodi vretence in omogoči nemoten pretok krvi v glavo.

VIRI:

Bioterapija ne nadomešča dela in terapij uradne medicine. Morebitna odklonitev že izvajanega medicinskega zdravljenja lahko privede do škodljivih posledic za  zdravje