Skip to content
Home » Blog » Bioenergija

Bioenergija

Kaj je Bioenergija?


bioterapija po metodi zdenka domancica

V prevodu Bioenergija pomeni življenjska energija(bios- gr. življenje). Življenjska energija je temelj življenja in življenjskih procesov. Vsi procesi, ne samo v človeku, se brez nje prekinjajo.

Temelj življenja tako predstavlja frekvenco, ki deluje v ozadju fizičnega organizma in omogoča atomom, da postanejo aktivni in se gradijo v molekule, molekule v celice, celice pa v organe, mišice, kosti, itd.

Bioenergija tako omogoča telesu, organom, celicam in atomom življenjsko funkcijo, torej da oživijo in opravljajo svoje delo, usmerja procese v našem telesu, jih usklajuje, jim daje Naravni ton, ton zdravja in tako ohranja telo v optimalnem delovanju Vse dokler življenjska energija v organizmu kroži in lahko nemoteno potuje do organov in tkiv, ohranja telesno uravnovešenost in zdravje, torej je možnosti da se bolezen pojavi zelo malo.

“Življenjska energija v sebi nosi življenje in vsebuje kompletno informacijo za zdravljenje vsega, kar naše telo pojmuje bolezen.”


Bioenergija Bioterapija skulpture uma
Vpliv delovanja bioenergije na kristale CaCo3

Bioenergija in zdravje

Vse dokler življenjska energija v organizmu kroži in lahko nemoteno potuje do organov in tkiv, ohranja telesno uravnovešenost in zdravje, torej je možnosti da se bolezen pojavi zelo malo. Če pa v telesu pride do zastojev ali je kroženje energije onemogočeno, sčasoma prihaja do energijskega neravnovesja. Energetsko neravnovesje, višek ali pomanjkanje bioenergije na določenem mestu, pa je predpogoj za nastanek različnih bolezni.

»Življenjska energija v sebi nosi življenje in je kompletno informirana od sile, ki nas je ustvarila. Zdravilna informacija v njej omogoča vsaki bolezni zdravljenje« (Z. Domančić)