Skip to content
Home » Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića®

Metoda Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je imenovana po svojem utemeljitelju Zdenku Domančiću, ki si je s svojim delom in rezultati zagotovil svetovno priljubljenost. Po nizu svetovnih preverjanj je bila dokazana uspešnost metode tudi pri danes najtežjih pogojih.

Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je tehnika uporabe bioenergije. Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® je enostavna, močna, neboleča in učinkovita tehnika izboljšanja človekovega stanja. Izvaja se brez dotika in ima blagodejne učinke na ljudi ne glede na njihovo starost ali stanje, ki se obravnava, pod pogojem, da se izvaja na pravilen način. Metoda je naravna, terapevt pa jemlje bioenergijo iz narave, ki je del nas. Sama terapija je neboleča in ne zahteva nikakršne posebne opreme, olj ali telesnega ravnanja obravnavane osebe. V času obravnave so osebe lahko popolnoma oblečene. Večina obravnavanih oseb navaja, da so v času terapije občutile globoko umirjenost. Nekatere osebe, ki so občutljive na lastno bioenergetsko polje in delo na njem, lahko zaznajo občutke, kot so toplota, hlad, mravljinčenje in kroženje. Druge osebe, torej tiste, ki takih občutkov ne zaznajo, pa enostavno uživajo pri sproščanju, prejemanju energije in času, posvečenem izključno sebi. V sodelovanju s klasičnimi medicinskimi terapijskimi oblikami Bioterapija po metodi Zdenka Domančića® pokriva široko področje delovanja, od preventive do izbošanja stanja in premagovanja stresa.
Vsaka celica našega telesa je namreč obkrožena in podprta z energijo, ki med drugim igra vlogo miniaturne mreže, ki omogoča prenos podatkov za izgradnjo fizičnega telesa, predstavlja pa tudi vez med našim fizičnim, čustvenim in duhovnim bitjem. Osnovni princip, na katerem je utemeljena ta vrsta terapije, je v tem, da kadar smo fizično, čustveno in duhovno pravilni ter zadovoljni, se energija našega telesa (bioenergija) prosto pretaka in nam pomaga ohranjati naše stanje. Stres, poškodbe, ali čustveni razdor lahko ta pretok bioenergije porušijo. 

vir: http://www.zdenkodomancic.com/splosne-informacije.aspx